zondag 30 september 2007

30.09.2007: dag 76: Palolem


Sander neemt vandaag wraak voor de snee in zijn teen: op zijn menu staan twee nog levende handgrote krabben die straks op zijn bord zullen verschijnen, versierd met een schijfje citroen. Nu maar afwachten of de krabben geen weerwraak zullen nemen met een formidabele salmonella ... Wij houden het bij gebakken verse tonijn en steenvis met wat frietjes.
In de late namiddag doen palmtappers de ronde aan het strand. Zo lenig als een aap klimmen zij blootsvoets langs smalle uitgekapte voetsteuntjes tot twintig meter hoog in de top van de kruinen om in het hart van de boom enkele deciliters sap te tappen in een rubberen kan. Van hoogtevrees blijken deze acrobaten geen last te hebben.
Het sap gemengd met suiker gist tot een sterke en pittige zoete drank.
Het is zondag: Indische weekendtoeristen zakken af naar het strand van Palolem dat bij eb wordt ingenomen door cricketteams die elkaar luidruchtig bekampen.
Het weer gaat op en af, soms zonnig en meestal bewolkt en af en toe een fikse bui die iedereen van het strand naar de afdakjes en restaurantjes drijft. Enkele jongeren met rugzakken proberen nog een kamer voor de nacht te vinden.

Geen opmerkingen: