maandag 10 september 2007

10.09.2007: dag 56: Madurai


De nachten in Zuid-India zijn behoorlijk warm en vooral vochtig. Overdag is het zonnig tot 28 graden maar door het hoge vochtgehalte in de lucht voelt het veel warmer aan en zweet je constant, een beetje zoals ze thuis zeggen: “een laf weer”.
Ruben en Sander zijn ondertussen ‘terug naar school’. In de winkel zijn we papier, stiften, pennen en ander klein schoolgerief gaan kopen.
De start van de studietijd gebeurt echter niet van harte en pas na veel aandringen. Ruben heeft een aantal cd’s mee waarmee hij op de laptop Nederlands, Frans, Engels, informatica en handel kan oefenen. Na Nederlands gisteren houden de jongens zich in de voormiddag enkele uren bezig met Franse oefeningen.
We zullen proberen hier een vaste gewoonte van te maken op dagen dat we niet onderweg zijn of andere bezigheden hebben.
Deze middag eten we een ‘special meal’: rijst met elf soorten groentencurry’s in afzonderlijke potjes en schaaltjes gepresenteerd in een grote ronde schaal op een bananenblad. Met de hand meng je alle zijgerechtjes met de rijst zodat er een mengeling ontstaat van subtiele smaken.
Een bezoek aan het internetcafé hoort tot de dagelijkse routine, kwestie van de communicatie met vriendjes thuis niet te verliezen. Je vindt op bijna elke straathoek internetcafeetjes: kleine kamertjes achterin waar enkele aftandse computers beschikbaar zijn. Een uur surfen kost 0,15 euro in Madurai.
De Sri Meenakshitempel is een tweede bezoek waard. Het is er vandaag veel rustiger dan gisteren.
We pakken de rugzakken vanavond al in want we moeten morgenvroeg al om zeven uur uit de kamers. Hotels hanteren hier tellen een huur van vierentwintig uur vanaf de inchecktijd. Aangezien we ons gisteren in alle vroegte aanboden, houdt dat in dat we ook weer even vroeg moeten vertrekken. Je kunt dus beter zo laat mogelijk in een hotel aankomen, dan behoud je de kamer ook de dag nadien.

1 opmerking:

Anoniem zei

Heeyy Familie Steegens!
Met Miriam hier,,klasgenootje van Ruben:d maatjuuhh!!:d
Ik heb gelezen in julie dagboek en ik vind het heel mooi en interessant.De foto's zijn ook heel mooi.Ammuseer julie nog en veel plezierr!!Tot volgendjaar!