donderdag 6 september 2007

06.09.2007: dag 52: Quilon-Varkala


Als je moe bent en het eenmaal donker is maakt het eigenlijk geen verschil meer uit of je in een Hiltonhotel slaapt of in een kleine kale vierkante cel in de ashram.
Het bed is zo comfortabel dat we pas om negen uur gewekt worden door het geluid van de klok en de gezangen in de tempel.
Onze kamertjes van drie bij drie hangen vol met onze was die nu droog is door de wind van de ventilatoren die de hele nacht op volle toeren gedraaid hebben. Het is een heel gedoe om alles weer op te bergen, de muskietennetten af te breken, het dagelijkse toilet en de rugzakken te pakken.
We zijn het Indische ontbijt ondertussen gewoon aan het worden: rijstpannenkoeken met curry en koffie.
We willen vandaag naar de zee. Varkala is een klein plaatsje en ligt op 25 kilometer van Quilon. Met de overvolle rikketik bus lijkt zelfs een kleine afstand ver.
Alle hotelletjes en restaurantjes liggen mooi boven op een klif verborgen tussen kokospalmen met zicht op de grijze zee beneden.
De kinderen logeren in een bamboe bungalow en wij nemen een kamer.
De zon komt maar heel even tussen de dreigende donkere wolken tevoorschijn. Het water is bijzonder wild en de hoge golven slaan te pletter op de bruine rotsen. Er is slechts een klein zandstrandje waar de rode vlaggen waarschuwen dat het niet toegelaten is om te zwemmen. De moesson is nog niet voorbij en strandplezier is nog niet voor morgen. Het is duidelijk laagseizoen, maar er lopen toch behoorlijk veel toeristen die de tijd doorbrengen met een rondgang van café naar restaurantje en omgekeerd.
Dit is een een beetje een teleurstelling: we hadden allemaal uitgekeken naar zon, zee en strand, maar de moesson gooit roet in het eten.
We zullen morgen zien of er in de buurt wat wandel- of zwemmogelijkheden zijn. Ons gepland verblijf van vier dagen zullen we alleszins inkorten. Ik boek alvast de slaaptrein naar Madurai voor overmorgen: first class!
s Avonds klinkt er in de restaurantjes rustgevende ontstressende sitar, kaarsen, gekleurde lampjes en een lekkere curry. In de verte in het donker knipperen de lampen op de vissersboten. Meer moet dat eigenlijk niet zijn ...

Geen opmerkingen: