dinsdag 4 september 2007

04.09.2007: dag 50: Kochin-Aleppy


Het is slechts 50 kilometer naar het plaatsje Aleppey, maar de krakkemikkige staatsbus doet er toch bijna twee uren over om er te geraken. Het gaat maar langzaam vooruit over de smalle overvolle weg. Alles en iedereen moet de baan ruimen als de bus schel en constant toeterend voorbij rijdt.
In een kleine ‘homestay’ in een steegje achter het busstation vinden we voor 8 euro onderdak in twee nette kamers. Hier ontdekt Sander dat hij een aantal cd’s met zijn lievelingsspelletjes bij mister Thomas heeft vergeten in te pakken. Een telefoontje leert ons dat ze inderdaad in ons vorig logement liggen. We proberen om de spelletjes te laten opsturen via poste restante naar Mysore, waar we binnen twee weken zijn. De Indische post heeft een goede reputatie.
Bijna al onze kleren zijn vuil; het is hoog tijd om een reuzenwas te doen. Kristien en Sander knappen deze vervelende klus op. Op het dak hangen de waslijnen. Hopelijk is de was morgenvroeg droog in dit vochtige klimaat.
Aleppy is het vertrekpunt van onze boottocht via de ‘backwaters’ naar Quilon. Tot voor enkele jaren voer een publieke boot iedere dag via door kokospalmen omzoomde kanaaltjes, lagunes en meertjes naar deze plaats. Tegenwoordig zijn het nog enkel speciale toeristenboten die dit traject in een halve dag afleggen. De lokale bevolking neemt nu de bus. We kopen vijf tickets voor morgen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Dag allemaal,
Eindelijk heb ik arme werkende sterveling door hoe ik snel een reactie kan plaatsen, niet via het envelopke dus.
Ik volg jullie op de voet, en heb al goed gelachen met alle avonturenen eigenlijk ben ik ook een beejte veel stikjaloers. Ik sla wel alle adresjes op, je kan nooit weten als we de lotto winnen.
Nog veel chance met alle buiken , in het bijzonder de mooiste ( die van Jasmien natuurlijk!)
Groeten,
ria