zondag 4 mei 2008

01.05.2008: dag 290: Beijing – San Francisco




We worden al wakker vooraleer de gsm om half zeven gaat biepen. Onder geen beding willen we de vlucht van 12 p.m. missen. Na een fletse rijstwaterpap, complementen van het airporthotel, worden we weer aan de vertrekhal van terminal drie gedropt. Er staat al veel volk aan te schuiven aan de incheckbalie van United. Onze zitplaatsen blijken in orde voor de vlucht van vandaag. De security van United haalt onsuit de rij voor een grondige inspectie van de bagage. Zien wij er dan zo onbetrouwbaar uit of was onze onaangekondige afwezigheid gisteren verdacht?
De jumbojet van United wacht aan de gate. De luchthaven van Beijing is nog maar pas geopend en ziet er fantastisch uit; alsof je in een gigantisch ruimte schip vertoeft. Sierlijk gebogen lijnen en ernorm groot en ultramodern.
Bij instappen volgt nog een laatste controle; schoenen moeten uit en iedereen wordt nog eens grondig gefouilleerd en gescand.
Omdat we onze eerste vlucht misten, zitten we alle vijf verspreid in het toestel. De vlucht van twaalf uur verloopt zonder ophef, boven Japan is er behoorlijk veel turbulentie in de luchtlagen. Verdeling van drankjes en een paar maaltijden door de nogal kortaangebonden stewardessen zijn de enige ophefmakende momenten tijdens de lange overtocht over de Pacific. Mijn Amerikaanse medereiziger ter rechterzijde vertelt me zijn levensverhaal; hij was op bezoek bij zijn Chinese vriendin.

Geen opmerkingen: