donderdag 20 maart 2008

21.03.2008: dag 249: Sukau - Sandakan




21.03.2008: dag 249: Sukau - Sandakan

De nacht is vol van geluiden van tsjirpende insecten en het voelt opvallend koel aan de rivier. ’s Morgens hangt er een dichte nevel boven het bruine traagstromende water.
Het ontbijt van gebakken noedels met koffie is een wat ongelukkige keuze; er is niemand die brood lust in Sukau en het is dus niet te koop in de enkele winkeltjes in dit pioniersdorpje.
Het is nog even koel en Sander en Ruben zetten zich voor de studieboeken en laptop. Jasmien spreekt al een behoorlijk mondje Spaans.
We rijden met mister Hu terug naar Sandakan en in het May Fair Hotel worden we door de immer norse chinaman-in-onderlijfje direct naar onze gereserveerde kamers gestuurd.
Onze garderobe begint na de taloze handwas- en schrobbeurten behoorlijk vaal te worden. Kristien en Jasmien gaan op koopjesjacht. Het is moeilijk om onze maten te vinden: Aziaten zijn meer dan een kop kleiner. Kristien vindt een nieuw paar sandalen.
Chinese luchtvaartmaatschappijen bieden vluchten aan tegen bijzonder scherpe prijzen. We voegen Lijiang-Chengdu en Chengdu-Xi’an toe aan ons lange lijstje. De laptop is een handig en bijna onmisbaar reisinstrument geworden voor dit soort zaken. De dagelijkse kranten thuis worden bekeken, de toestand in de landen waar we heenreizen wordt nagegaan, mails worden gelezen, we reserveren en betalen hotels en vliegtuigen online. De bankkaart kan overal gebruikt worden om lokaal geld te tanken in de mister cash geldautomaten die in grote aantallen in alle landen aanwezig zijn. Via de laptop kunnen de financiën geconsulteerd worden. Ik heb de afgelopen maanden nog geen stap in een bank gezet.
De kinderen gebruiken het toestel om te studeren en houden via chatsessies contact met vrienden thuis en het is een oneindige bron van ontspanning op dode momenten.
Onderweg ruilen we nieuwe Engels- en Nederlandstalige boeken in de hotels, restaurants of B&B’s zodat we nooit zonder vers leesvoer zitten.

1 opmerking:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.