vrijdag 14 maart 2008

14.03.2008: dag 242: Tirta Gangga - Padangbai


Tirta Gangga is zo rustig en stil dat de kinderen er een beetje ongemakkelijk van worden; rijstveldjes kijken heeft zo zijn grenzen. Na de studie pakken we in en laten ons naar de kust rijden in Padangbai, een haventje in een mooie baai. Kleurrijke vissersbootjes staan in rijen geparkeerd op het strand. In de ferryterminal varen de carferry’s uit naar Lombok. We waren hier eerder al eventjes twee weken geleden.
Een rustig kraaknet hotelletje met zicht op zee is ook ons laatste in Bali en meteen in Indonsiƫ. Morgenavond vliegen we naar Maleisisch Borneo.
Tussen twee onoverbrugbare zwarte rotspartijen en achter een mooie begroeide heuvel ligt een perfect wit strandje met een zee die hoge golven produceert. Bulldozers herscheppen de heuvel en trekken een nieuwe brede weg, vrachtwagens rijden af en aan. Een luxe bungalowpark staat in de steigers. De kraampjes en kleine restaurantjes aan het strand van de lokale kleinverdieners moeten binnenkort wijken voor het grote geld.
De warme golven rollen met veel gedruis tegen het zandstrand; zeepret gegardandeerd! In de verte zie je nog net een stukje van de zuidkust van Lombok.
’s Avonds hangt er in de lucht de geur van gebakken vis. De restaurants aan de kade serveren dagverse tonijn, barracuda of snapper.

1 opmerking:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.