zaterdag 15 maart 2008

15.03.2008: dag 243: Padangbai - Denpasar - Kuala Lumpur


Een overgangsdag: te lang om niets te doen en te kort om iets te plannen.
We trekken nog eens naar zee voor een laatste duik in de golven. De was van gisteren is droog en we kunnen gewassen en met propere kleren Indonesia verlaten
Met de bemo rijden we naar de luchthaven van Denpasar; de vlucht met Air Asia naar Kuala Lumpur is gepland om acht uur deze avond. Er is geen vertraging en na een bezoekje aan McDonalds vertrekt de splinternieuwe airbus een half uur eerder dan voorzien. Alle stoelen zijn bezet door Chinese toeristen uit Kuala Lumpur. We zijn de enige westerlingen op de vlucht.
Nieuwe toestellen vliegen blijkbaar sneller want we landen na een voorspoedige vlucht een kwartier eerder dan gepland op de tarmac van KL. De Chinese passagiers bedanken de piloot met een applausje.
Het is elf uur en de aansluitende vlucht naar Sandakan in Borneo vertrekt pas om zeven uur morgenvroeg. Het centrum van KL is met zijn zestig kilometer te ver om in een hotel te overnachten en de hotels in de buurt van de luchthaven zijn bijzonder duur. Dat betekent een lange nacht in de volle vertrekhal van de terminal.
Gelukkig is er overal in de terminal draadloos internet en kunnen Sander, Ruben en Jasmien onbeperkt surfen en met deze faciliteiten is zeven uur wachten bepaald overzichtelijk.
Middernacht: een tafeltje in "The Coffee Beans" met een grote boltas verse koffie en room, verderop een Indisch restaurant waar knapperige roti's op een hete plaat gebakken worden. Buiten is het aangenaam warm met zo'n vierentwintig graden.
We kijken uit of we ergens kunnen gaan liggen; de vloer in de vertrekhal zijn van marmer en in een airconomgeving ligt dat niet echt prettig. Nog zes uren te gaan ...

1 opmerking:

Anoniem zei

Blij dat jullie terug zijn opgedoken, ik begon al ongerust te worden.
ria