vrijdag 31 augustus 2007

31.08.2007: dag 46: Kom Ombo-Luxor-Sjarjah


We hebben allemaal min of meer goed geslapen op het dek. Bij zonsopgang om zes uur wordt het anker gelicht en drijven we stilletjes verder stroomafwaarts richting Kom Ombo. Na een half uurtje en een klein ontbijt meren we weer aan. Een minibusje staat al klaar om ons naar Luxor te rijden. Het gebeurt weer in konvooi met een tiental andere bussen. Voorop rijdt een politiewagen die met loeiende sirene een vlotte doortocht forceert alsof de president himself en zijn gevolg voorbijrazen.
Onderweg worden nog een tweetal andere tempels aangedaan. Veel behoefte of belangstelling voor nog meer oudheid hebben we niet meer. Kom Ombo en de vijftig kilometer verder gelegen tempel in Edfu laten we aan ons voorbijgaan.
Er zijn bijzonder veel controleposten onderweg. Je hebt de indruk dat de regering wel alle steden controleert, maar dat het platteland zeker niet helemaal in handen van het gezag is.
In Luxor worden we al opgewacht door onze manager van hotel Oasis. Hij is bijzonder blij om vooral Jasmien terug te zien: "The flower of Egypt". We blijven maar enkele uren; we verlaten immers vannacht Egypte en het Midden-Oosten. We krijgen de kamer gratis! Hij was bijzonder opgetogen van onze beoordeling van zijn hotel op de website van Hostelworld.
Ons versleten reishandboek van het Midden-Oosten laten we achter en uit onze rugzak diepen we het splinternieuwe de dikke Lonely Planetgids van India op.
Iedereen ziet er piekfijn uit in de gekreukte lange broeken en dito hemden, klaar voor nieuwe uitdagingen in Zuid-Aziƫ.
Onze eerste van twee vluchten met AirArabia gaat om twee uur morgenvroeg van Luxor naar Sjarjah in de Verenigde Arabische Emiraten en morgennamiddag verder naar Kochin. India, here we come ...

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hello travellers,

alles lijkt perfect te lopen daar. Hier begint de school trug moestenjullie het vergeten zijn. De kids zijn nu boeken aan het kaften. Hebben jullie geen last van zeker. Groeten en tot volgende.

Anoniem zei

Sorry was naam vergeten: Steegen Peters uit MB

Kristien, Marc, Jasmien, Sander en Ruben zei

Onze boeken waren al eerder gekaft: ge moet uw voorzorgen nemen ...