dinsdag 14 augustus 2007

14.08.2007: dag 29: Dahab


Onze kamers in ‘Pinguin Village’ zijn warm, en ’s nachts daalt de temperatuur niet beneden de 25 graden. Gelukkig verlicht de ventilator de vochtige warmte een beetje, maar van echt slapen komt niet veel in huis.
Wat verwacht je van een dag aan zee? Eigenlijk niet zo veel dan wat rondslenteren, eten en drinken als het daarvoor tijd is en natuurlijk genieten van het water. En dat is hetgeen dat wij dan ook doen.
Dahab is een leuk plaatsje met een door dadelbomen omzoomde promenade vlak aan zee, volgebouwd met kleinschalige witte en blauwe hotelletjes en duikscholen. Het strand staat vol met gezellige cafeetjes met zitkussens en restaurantjes waar natuurlijk vis op het menu staat. Er heerst een gezellige drukte zonder dat je het gevoel hebt in een grote badplaats te zijn. De sfeer van de seventies heerst nog een beetje. Het publiek bestaat uit overwegend jonge mensen. Er is behoorlijk van witgeüniformeerde politie op de been: vorig jaar zijn hier toeristen omgekomen bij een terreuraanslag. Een klein monument herinnert deze gebeurtenis.
Het strand stelt niets voor: een smalle strook keien, rotsen en grijs grind. Zelfs een strandwandeling is niet mogelijk. Maar het geheim van de Rode Zee zit onder de waterspiegel. Enkele tientallen meters in zee verdwijnt de zeebodem ineens onder je voeten en staar je naar een onheilspellende en onpeilbare donkerblauwe diepte. Op de grens van deze onderwaterravijn groeien fantastische koralen en zwemmen talloze vissen in de meest merkwaardige vormen en kleuren. Als de zon hoog staat wordt deze wondere onderwaterwereld helder verlicht en kun je enkele tientallen meters diep kijken. Het is een fantastische ervaring om hier tussen al dat merkwaardige wriemelende leven rond te snorkelen. ‘Finding Nemo’, maar dan in het echt …
Het grootste deel van de dag wordt dan ook besteed aan het ontdekken van deze vreemde wereld. Jasmien, Sander en Ruben zijn niet meer uit het water te krijgen.
Deze avond bezoeken we nog een leuk restaurantje aan het strand; wij zouden een speciale familiekorting krijgen: 20 percent van de rekening, een welkomstdrankje en een dessert gratis.

Geen opmerkingen: