woensdag 2 april 2008

02.04.2008: dag 261: Hongkong








Central Hongkong is het selecte shopping- en zakencentrum van Hongkong. Kowloon op het schiereiland is het drukke van leven gonzende winkel- en uitgaanscentrum van de stad met de meeste hotels en restaurants. Op woensdag zijn alle musea gratis toegankelijk. We brengen dus vandaag door in enkele musea van wereldklasse. Het Cultureel Centrum aan de promenade is een staaltje van gedurfd modernisme met een glooiend lijnenspel en gigantische vlakke wanden. Erlangs lopen we het 'Museum of Modern Art' binnen met een prachtige verzameling hedendaagse schilderijen en tekeningen van nieuwe school Chinese schilders die sedert kort iets anders mogen uitbeelden dan heldhaftige krijgstaferelen die de cummunistische revolutie moesten verheerlijken.
Na de dagelijkse passage bij M voor een 'BigMac' wandelen we door het Kowloon Park - de enige groene long van Kowloon - naar het Science Museum. Het is een grotere broer van ons bekende Technopolis met vele interactieve wetenschappelijke opstellingen. De sectie optica en spiegels is bepaald fascinerend.
In het planetarium van het geweldige 'Space Museum' wordt een voorstelling gegeven van 'zwarte gaten' in de ruimte. Pulars, supernova's, zonneprotuberansen en neutronen in het Engels en zonder onderschriften is een beetje te hoog gegrepen.
In een boekhandel vinden we eindelijk een degelijk reishandboek van de USA, we kunnen dus stilaan beginnen te plannen. De "Chevrolet Trailblazer" is een paar dagen geleden online gehuurd.
's Avonds installeren we ons naast elkaar op de twee bedden voor een avondje tv met een fruitmandje appels en appelsienen, kwestie van de voedingsbalans terug in evenwicht te krijgen na drie bezoeken bij M.

2 opmerkingen:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anke zei

Technopolis te Mechelen,
Allen daarheen!