zaterdag 8 december 2007

08.12.2007: dag 145: Kathmandu - Calcutta



Ruben heeft een moeilijke nacht achter de rug; hij heeft gisteren blijkbaar iets gegeten dat niet meer voor menselijke consumptie geschikt was en hij heeft nu koorts, een stevige diarree en hij voelt zich slap en moe. Dit is wel een bijzonder ongeschikt moment net op de dag dat we een vlucht hebben naar Calcutta in India. De dokter die er 's morgens bijgehaald wordt stelt een voedselvergiftiging vast en dat betekent veel drinken en rusten. Dat laatste zal even uitgesteld moeten worden tot Calcutta. De medicijnen werken snel en tegen de middag is hij terug op de been; de vlucht is gepland om vier uur in de namiddag.
Met een uur vertraging zitten we in de lucht en na een laatste blik op de machtige Himalaja in de zonsondergang maakt het de airbus van Indian Airlines een scherpe bocht naar het zuiden op weg naar de grootstad Calcutta, Na ruim een uur maken we een zachte landing.
Ruben voelt zich wat beter, maar hij moet toch nog een paar keer het toilet opzoeken.
Het is nog vijftien kilometer naar het centrum van de miljoenenstad; de taxi doet er een uur over in de verkeersgekte van de stad. Opmerkelijk in het helse verkeer zijn de loopriksja's; magere mannen op slippers en een hoofddoek tegen het zweet trekken al lopend de riksja waarop soms drie of vier mensen zitten; menselijke trekdieren en alleen nog zichtbaar in Calcutta.
Het is een beetje zoeken vooraleer we kunnen inchecken in een hotel in Sudderstreet, een ghetto met goedkope hotels, geldwisselaars en restaurants waar alle backpackers neerstrijken. Twee kamers in een houten en afgeleefd gebouw. Warm water is te krijgen in een emmer. Ruben vindt al snel de weg naar het bed; hij is dringend aan platte rust toe. We wachten af hoe hij zich morgen voelt.

1 opmerking:

Anke zei

Ik ben er eindelijk achter waarom ik Jasmien zo anders vind op de foto's.
Haar froe is flink aan het groeien!

Groetjes