zaterdag 20 oktober 2007

20.10.2007: dag 96: Jaisalmer



Een uitstapje voorbij het bloemetjesfort van de Roze Ridders naar het ingedamde meertje of de tank, om de visjes nog wat vetter te voeren is de enige gedenkwaardige gebeurtenis van vandaag.
Wat een vreemde gewaarwording: dit is voor het eerst in bijna twee maanden in India dat er volledige stilte heerst; geen stadslawaai, geen mensen, geen verkeer, gewoon niets ... stilte ... fantastisch ... want ook ’s nachts is er lawaai en hoor je onbewust het geluid van de draaiende ventilatoren of zoemende luchtkoelers.
Jasmien en Ruben hebben in een internetcafé een hele reeks cd’s op hun muziekspeler kunnen installeren zodat er hopelijk uren luisterplezier in het vooruitzicht staan.
Te vroeg gejuicht! Vanavond blijkt de iPod ineens niet meer te werken: het toestel is geblokkeerd en geen enkele toets brengt enig leven in het rotding. Heeft het downloaden van muziek er iets mee te maken? Wie weet het ... Het is nu welletjes geweest! Wat een miserie is dat met die hightechspullen op reis; je bent stukken beter af met een gewoon ouderwets boek dat je telkens opnieuw inruilt en pen en papier om brieven en gedachten op te schrijven. Wat een gedacht om die dure rommel in eerste instantie mee te slepen, kwijt te spelen en nog eens opnieuw aan te schaffen!
Een telefoontje naar de winkel in Jodhpur leert ons dat je alle knopjes wel juist moet weten te bedienen ... Probleem weer opgelost. Oefff! Dat scheelt een slapeloze nacht ...
De bus helemaal terug naar Jodhpur is geboekt voor morgen. Gelukkig zijn die plaatstalen roestbakken wel betrouwbaar.

Geen opmerkingen: