maandag 28 juli 2008

28.07.2008: dag 378: Posadas - Puerto Iguazu




Muggen op de kamer, vochtige warmte; we zijn het niet meer gewoon, dit zijn opnieuw de tropen. Truien en lange broeken mogen definitief weggeborgen.
We doen het rustig aan vandaag; er rijden constant bussen op de route naar Iguazu. We houden ons klaar voor nog maar eens een lange rit: bijna zes uren tot in het uiterste noordoosten van Argentinië, naar het drielandenpunt of de grenzen van Paraguay, Brazilië en Argentinië en de plaats van het grootste waterspectakel ter wereld: de Iguazuwatervallen.
Gelukkig bieden de Argentijnse bussen alle comfort en is een dergelijke lange reis geen al te vermoeiende opgave. Langs de grens met Paraguay gaat het over een behoorlijk smalle en kaarsrechte weg over berg en dal.
Iguazu is een topbestemming en hotels zijn doorgaans volgeboekt. Onze reservatie in één van de grootste hostels van he land was op zijn plaats. Aan de rand van Puerto Iguazu, in het groen bevindt zich een modern jeugdhotel met alle faciliteiten.
De grote ruimte rond het onthaal is druk. Veel luidruchtig volk is in de weer voor snookertafels, voetbalspelen en een rij computers. Het reisbureau voor krappe beurzen doet blijkbaar goede zaken. Enkel de tv-lounge is nog leeg. In de grote maar nogal lege keuken kunnen de jonge chefs hun kennis tentoon spreiden in het bereiden van spaghetti, eieren bakken of water koken. De top of the bill is het grote zwembad in de tropische tuin. Een aantal gebronsde lijven rusten onder palmbomen in een warm namiddagzonnetje.
De stapelbedden in het krap bemeten kamertje zijn o.k. voor een paar dagen.
Een stadsbus rijdt iedere tien minuten langs het hostel; het centrum van de stad is dus makkelijk bereikbaar voor de dagelijkse inkopen.
Geld afhalen blijft een pijnpunt in Argentinië: het is weer lang zoeken naar een automaat die mijn kaart herkent.
Sander en Ruben hebben de snookertafel ingepalmt, Jasmien gaat vroeg slapen - de missiones vergden blijkbaar veel energie - en wij proberen opnieuw wat warm eten te produceren in een keuken zonder messen, bruikbare potten en ander gerief.

1 opmerking:

Jorge zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.