vrijdag 20 juni 2008

20.06.2006: dag 340: Cusco




Tot diep in de nacht waaien flarden muziek en feestgedruis tot in onze straat, hoog in de vallei.
Sander zweet zijn verkoudheid verder uit in bed.
We kochten eerder een ‘integraal ticket’ dat recht geeft op alle bezienswaardigheden van Cusco en omgeving. Er kunnen nog wat gaatjes geknipt worden bij een zestal trekpleisters. We besluiten de dag door te brengen in Cusco en de ´kleine attracties´ met een bezoekje te vereren.
De feestelijkheden zijn opnieuw in volle gang en de straten zien zwart van het volk. Gemaskerde dansers en steltlopers paraderen voorbij op het centrale plein voor de kathedraal. Tientallen andere groepen houden zich klaar in de zijstraten en oefenen nog eens de danspasjes. Politie en veiligheidsagenten zijn in grote getale zichtbaar.
Het museum van hedendaagse kunst: twee zaaltjes met schreeuwerige schilderijen van zondagsschilders. Hmm: in de Genkse kunstacademie wordt beter gepresteerd.
Het follormuseum: een zaaltje met handwerk: leuk maar in de talloze soevenirwinkels vind je dezelfde dingetjes.
Het klooster van Santa Cathalina: een koloniale ruimte met booggewelven en tegen de wanden een paar antieke schilderijen en een foto van twee nonnen.
In het interessante klooster van Santo Domingo geldt ons ticketje jammer genoeg niet; of we extra willen bijbetalen voor de Tempel van de Zon!
In het Natuurhistorisch Museum vinden we erg veel antieke potscherven, een mummie en donkere schilderijen van treurende madonna’s; ‘neen verdere uitleg is niet nodig’.
We passeren de feestvierders en schuiven aan tafel in een klein restaurantje. Blazers houden de stemming erin op het voetpad voor de deur.
Incakrijgers, gewapend met pijl en boog en in een lendedoekje staan paraat om als volgende groep naar de plaza te gaan.
Ik probeer via het internet een goedkoop vliegtuigticket vanuit Argentiniƫ naar Santiago de Chile te regelen. Augustus is putje winter en als de voornaamste landverbinding over de hoge bergpassen in de Andes tussen Argentiniƫ en Chili ondersneeuwt, is het vliegtuig de enige oplossing om nog in Santiago te geraken. Het lijkt erop dat ik voorlopig nog wat moet zoeken ...
Een bus naar Puno boeken voor overmorgen is dan weer geen probleem. Sander heeft nog een extra dag om te recupereren.

1 opmerking:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.