maandag 9 juni 2008

09.06.2008: dag 329: Huaraz - Lima

Cruz Del Sur vertrekt pas op het middaguur naar de hoofdstad. Tijd zat voor een laat en lang ontbijt in de pattisserie waar we een voorbehouden tafel hebben verworven.
Internet is spotgoedkoop: Sander en Ruben kunnen online oefeningen maken.
´s Middags inchecken, strenge controle op lijf en leden, even lachen naar de camera voor registratie en stipt op tijd vertrekken.
Links van ons liggen de bergtoppen van de Cordillera Blanca in de sneeuw en in donkere wolken; misschien sneeuwt het op Punta Union. Rechts liggen eveneens kale bergen zonder sneeuw in een helblauwe lucht: ginder valt geen druppel neerslag. De wolken zijn uitgeregend als ze voorbij de Cordillera Blanca zijn getrokken en veranderen nadien in wazige sluiers zonder regenwater. De rit nar Lima duurt bijna acht uren en gaat traag door de bergen van meer dan drieduizend meter naar zeeniveau.
Gelukkig reizen we in stijl en de ligzetels zijn gemakkelijk en op het tv-scherm spelen een paar goede films. De stewardess zorgt weer voor ´warm eten´.
Het is donker als de bus de buitenwijken van Lima nadert en het duurt nog meer dan een uur vooraleer het centrum van deze gigant bereikt wordt en we het met hekkens omgeven station van de busmaatschappij binnenrijden. De twee taxi´s - die we door het pension lieten reserveren - wachten ons op aan de uitgang. Na een korte rit worden we met z´n allen veilig afgeleverd aan de ingang van ´Hostal Pukara´ in het residentiele Miraflores waar ons bedje gespreid staat.

Geen opmerkingen: