zaterdag 19 januari 2008

19.01.2008: dag 187: Langkawi



Verliefdheid weerhoudt ons om vandaag – zoals gepland – Langkawi te verlaten. Jasmien heeft echter sedert enkele dagen een student leren kennen en dat zorgt voor vertraging in onze planning. Tja ... meisjes van achttien, en wie weerstaat de charmes van een Australiër aan een zonovergoten strand in Maleisië?
De jongens vinden dit oponthoud erg welkom en aangezien we niet over een plan B beschikken veroordelen we onszelf tot een extra dag onder de boom samen met een vriendelijk koppel Amsterdammers.
Het is weer weekend en de dagjesmensen zorgen voor een gezellige drukte; de waterscooters duiken weer op. Enkele figuren razen gevaarlijk dichtbij de zwemmers. Op nauwelijks enkele meters afstand zoeven sommige ongediciplineerde macho’s - bloemetjeszwembroek, bruin verbrand, borsthaar, zonnebril en een staartje - voorbij Sander en Ruben (Jasmien heeft ander bezigheden enkele honderden meters verderop).
Ik kan het niet langer aanzien en binnen enkele minuten heb ik een ferme woordenwisseling rond het onverantwoord gedrag met de staartjesflurk en zijn speelgoedje. We druipen allebei boos af. De personen van de veiligheid, die in de uitkijktoren enkel met zichzelf bezig zijn beloven deze scooterfans tot de orde te roepen.
Maleisie is een tolerant land als het op badkleding gaat; je ziet alle mogelijke gradaties van kostuums: Chinezen zijn het meest ruimdenkend; de jongens en meisjes lopen in bikini, moderne moslimjongeren houden het bij badpakken en alles verhullende zwemshorts en de conservatieve islamieten veroordelen zichzelf tot baden met al hun kleren aan. De enkele fundamentalisten zonderen zich af: ze hebben een tentje mee waarin de jongen van kleding wisselt en met de zwembroek aan tevoorschijn komt terwijl het meisje haar chador wisselt voor een zwarte lange broek, shirt met lange mouwen en een alles verhullende hoofddoek waarna ze voorzichtig te water gaat. Zij proberen er alles aan te doen om discreet te zijn maar vallen uiteindelijk het meest op: een rariteit waar iedereen naar kijkt en een mening over heeft.
Onze nieuwe vriend neemt afscheid: e-mailadressen worden uitgewisseld; hij keert terug naar Penang om zijn vakantiejob bij de Australische marine verder te zetten. Jasmien is weer beschikbaar voor ons ...
Morgen reizen we verder: naar ... Penang.

Geen opmerkingen: