zondag 13 januari 2008

13.01.2008: dag 181: Langkawi



We hebben onze boekenvoorraad aangevuld; Agatha Christie en verhalen die zich afspelen in landen waardoor we reizen, zijn populair. Je gelezen boeken kun je makkelijk omruilen tegen nieuwe exemplaren.
Sander, Ruben en Jasmien hebben een opblaasbare luchtmatras; luieren op zee wordt nu tot een kunst verheven ...
Onze vaste stek overdag is in het zand onder een breed bladerdak en vlak aan zee.
Het is weekend en erg druk aan zee en in de eetgelegenheden. De meeste Maleisiërs worden aangetrokken door de motorsporten en de snelle waterscooters razen dicht voorbij bij de zwemmers. Conservatieve moslims bezoeken het strand; de vrouwen en meisjes komen volledig gehuld in een zwarte chador kijken aan de waterlijn; verder dan wat pootje baden tot aan de enkels gaat het echter niet. De mannen en de jongetjes amuseren zich doorgaans wel in het water. De Indische en Chinese inwoners hebben veel minder schroom of religieuze belemmeringen.
We zijn vaste klant geworden in een Indisch restaurant waar lekkere schotels tegen een klein prijsje worden aangeboden. De saaie en pikante Maleise rijstschotels laten we links liggen; in Indonesië hebben we nog kans genoeg voor nog meer rijst met een sausje bovenop.
Ondertussen hebben we de gelegenheid om onze reis verder te plannen; op 1 februari vliegen we naar Jakarta vanuit Medan en tot einde maart zijn er nog een aantal vluchten in de regio geboekt. De intercontinentale vluchten Azië-USA en Zuid-Amerika-België stonden nog niet vast. Dit is nu geregeld: einde april staat de vlucht vanuit Beijing naar de USA op het programma en op 7 augstus vliegen we vanuit Chili naar Madrid en aansluitend naar Brussel.
Dat betekent dat we onze route is Zuid-Amerika wat moeten aanpassen en Chili in ons reisschema moeten inpassen.

1 opmerking:

Anoniem zei

hallo wereldreizigers!
Heel veel mensen en ik inbegrepen volgen met veel interesse jullie steengoede blog. Ik ben nu bij Gert en volg de laatste ontwikelingen van jullie reis. Ik heb ondertussen een fijne zondag gehad en een verre vakantie gedaan.

Dag allemaal, good luck en god bless you

Groeten van Mamie en al mijn nakomelingen

( met hulp van Art want M. is analfabeet in deze)