zaterdag 12 januari 2008

12.01.2008: dag 180: Langkawi


Gelukkig slapen we in een koele aircokamer; de nacht blijft vochtig en erg warm.
Langkawi vervult alle voorwaarden voor een tropische vakantie: zonnekloppers kunnen tevreden zijn: een wit poederstrand, een zeldzaam wit wolkje en volop zon van ’s morgens tot ’s avonds als ze in een rode gloed achter de horizon in zee verdwijnt.
Lawaaierige watersporten voor de liefhebbers: achter een motorboot de lucht in met een parachute, waterscooters die voorbijrazen en joelende kreten op de gele bananenboot. Duurdere hotels liggen vlak aan het strand. De meeste toeristen zijn goedgevoede Duitsers op leeftijd met een kleurtje van een gekookte kreeft en vooral inwoners uit Singapore die een paar dagen komen ontstressen op Langkawi. Passagiersvliegtuigen scheren laag over en landen op de luchthaven die vlakbij is.
Het water is volgens de kinderen ideaal: lekker warm en de zee is blauw en rustig. Zij zullen de komende dagen druk in de weer zijn.
Dit soort van tijdverdrijf is niet echt aan ons besteed. Er breken dus enkele dagen aan liggend onder een of ander schaduwrijk gebladerte. Ons chaletpark bezit een goed gevulde boekenkast en in de winkels vinden we de nodige begeleidende drank om de dag nuttig door te brengen.
Vandaag is dat al aardig gelukt.

1 opmerking:

Anke zei

Deal!
we zien je in Londen binnen 2 dagen!