zaterdag 16 februari 2008

16.02.2008: dag 215: Kuta



De zon straalt deze morgen alsof ze nooit is weggeweest. Jasmien doet een grote was in de badkuip; het is het moment om onze gigantische hoop vuile kleren droog te krijgen.
Het wordt een dag van ‘dingen regelen’.
Terwijl de jongens studeren gaan Kristien en ik op zoek naar het tot hiertoe onvindbare kantoor van Pelni; met wat geluk is er binnenkort een boot naar Flores, één van de Sunda-eilanden.
Indonesië heeft behoorlijk wat zeewater en er zijn altijd wel ergens schepen van de staatsrederij Pelni onderweg die de eilanden met elkaar verbinden.
We zijn net op tijd; op achttien februari doet in de namiddag een passagierschip Bali aan en vaart, onder andere naar Ende, een havenstad in Flores en exact waar we heen willen. Een dag en twee nachten op zee met de cruiser ‘Awu’ in een airco kajuit, alle maaltijden inbegrepen; er zijn minder prettige manieren om te reizen. Morgen dus nog een extra dag in Kuta; het strand is vlakbij en het hotelzwenbad doen ons de wachttijd wel aangenaam doorbrengen.
We keren nog eens met de kinderen terug naar het memorial van de ‘Bali-bombings’. Verweerde foto’s van gezichten van lachende jonge mensen hangen tegen het ijzeren afsluithek op van de plaats van de aanslag. De afscheidswoorden en in memoriams doen je kippenvel krijgen ... Binnenkort komt er op deze plek een ‘Park van de Vrede’ waar alle grote religies een plaats krijgen. Al Queda zal onder de indruk zijn ...
Jasmien heeft dringend nieuwe steunzolen nodig; de oude zijn zowat aan flarden gelopen. Met het voorschrift van de dokter gaan Kristien en Jasmien naar het grote ziekenhuis van Den Pasar, een half uurtje verder met de taxi waar een afspraak met een orthopedist geregeld is.
De rit naar Den Pasar levert niet veel op: de arts van dienst in de sjieke privékliniek vraagt een exuberant ereloon van een miljoen roepia om een briefje af te leveren voor een afspraak in een orthopedische winkel in de stad. Ja zeg, we kunnen ook wel zonder verwijsbriefje die winkel opzoeken. Geen ereloon dus! Op zaterdag is deze zaak gesloten en pas opnieuw open vanaf maandag. We zullen dan nog eens terug gaan kijken.

1 opmerking:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.