woensdag 25 juli 2007

25 juli 2007: dag 9: Göreme



Iedere dag rond 6 uur wordt de stilte van de ochtend verstoord door het geluid van korte steekvlammen in de lucht: een tiental kleurrijke luchtballonnen glijden voorbij met toeristen die 100 euro veil hebben om Cappadocië vanuit vogelpersepectief te bewonderen. Wij houden het op de begane grond.
Nog één laatste uitstap staat op het programma: de meest bekende en tot de verbeelding sprekende 'Vallei Met De Grote Piemels' zoals wij ze hebben gedoopt. De Turkse naam 'Zemi Valley' zal ongetwijfeld iets heel anders betekenen.
Tientallen huizenhoge fallussen verheffen zich obsceen en kaarsrecht in de lucht. Tussen al deze ontucht verbergt een kleine aardpyramide een Byzanijns kerkje uit de achtste eeuw. De wachter laat ons binnen voor een klein prijsje. Muren en plafond zijn beschilderd met kleurrijke fresco's van Johannes de Doper, taferelen van de geboorte, de apostelen en de opstanding van Lazarus.
Een rare plaats om hier een kerkje te bouwen of was dat misschien juist de bedoeling van de eerste christenen om de goddelijke schepping van de natuur op zijn eigen uitschuiver te wijzen en dat de compenseren met godsvrucht?
Deze losbandige uitstap wordt in de namiddag gecompenseerd met een zedig boek onder de notenboom van het zwembad.
Morgenvroeg vertrekken we verder oostwaarts richting Nemrut Daghi.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Jasmien,

't Is niet omdat ge 18 zijt, dat ge u met piemels moet inlaten en zeker niet voor de lens van de camera en met uw ma in de geburen.

Een wijze raad van
tante Noora

Kristien, Marc, Jasmien, Sander en Ruben zei

ja maar mijn pa sas erbij, en het mocht ...

Anoniem zei

Ik heb eindelijk gesnopen hoe die verdomde reacties werken... Jasmien, dikke proficiat met uw verjaardag meiske. Graag ook wat achtergrond/rand informatie (blaren,misselijk,koppijn,steken,etc..) da's zeker zo interessant. Greetz (peter steegen)